10.00 uur concert leerlingen van Jos Buitink

De leerlingen van Jos buitink geven een pianoconcert.

11.00 uur  opening

De dag van kunst en muziek wordt officieel geopend door Ben de Veth ( Directieadviseur woningcorporatie de Alliantie Gooi en Vechtstreek) en .... (dat is nog een verrassing).

11.10 uur  Zoepsooi

Jos Buitink (piano), Peter Schmitz (cineast & regisseur), Ray Chandar (drums), Rob Romijn (contrabas), Ruzanna Nahapetjan( sopraan), Simone Stawicki (beeldend kunstenaar), Herman van Tongerloo (saxofoon), Gerard Til (visuals), Angela Zondag (ritmisch gymnastiek), Nicole Legué (ritmisch gymnastiek), Robin Lie (tapdans), Jeantrey ‘Jindo’ Duivenstein (breakdance), Peter Fokkema (geluid) en Annemiek Braamhorst (decor)

 In deze Zoepsooi wordt geïmproviseerd op het thema Ache van Ray Chandar. Zoepsooi is een samenwerking van muziek, dans en beeld. Een bijzondere ervaring om mee te maken.


11.40 uur Ruzanna Nahapetjan & Jos buitink

Ruzanna Nahapetjan (sopraan) en Jos Buitink (piano).

Zij heeft samengewerkt met dirigenten als Andres Mustonen, Rob Vermeulen, Charles de Wolff, Roy Goodman, Daniel Reuss, Jan-Willem de Vriend, Rolf Buijs, Peter Scholcz, Gilles Michels, Wouter van den Braak, Andrew Read, Martin van der Brugge en Nico Brandon. Als remplacent heeft zij gezongen bij Cappella Amsterdam. Ruzanna maakt deel uit van barokensembles als 'Il Concerto Barocco' en ‘Ensemble Colori’. Met pianist Jeroen Sarphati vormt zij sinds enige tijd een duo waarbij het repertoire bestaat oorspronkelijke Armeense liederen. Tevens verdiept zij zich in de spirituele ‘sacred music’ van haar geboorteland Armenië.Als soliste was zij bij een aantal eerdergenoemde dirigenten en bij orkesten als het Concertgebouw Kamerorkest en het Promenade Orkest .Bij Bachkoor Holland heeft zij naast haar activiteiten als ensemblezangeres een aantal maal haar solistische medewerking verleend. Zij was soliste in het Concertgebouw bij het Liszt Ferenc Chorus onder leiding van Peter Scholcz voor de wereldpremière van recent ontdekte muziek van Michael Haydn. Ook heeft zij opgetreden op het “Lentefestival” in Boedapest Zij was aantal maal solistisch te zien geweest in TV-optredens van de Evangelische Omroep.
Hier zal zij samen met Jos Buitink prachtige Armeense liederen ten gehoren brengen.


12.10 uur  Tableaux Vivants - Visual van Gerard Til

Gerard Til (visuals)

Gerard Til voelt en denkt in beelden. Begint als freelance fotojournalist voor het Nieuwsblad van Het Noorden en produceert educatieve video’s. Richt in Groningen fotoburo EFG op. Publiceert in regionale en (inter)nationale media, waarna hij de sprong maakt naar Reuters News Pictures. Zo verschijnen er foto’s van de Hollandse krakersbeweging in The International Herald Tribune. Andere publicaties verschijnen in Elsevier, Der Spiegel en talloze andere bladen. Agentschap Hollandse Hoogte vertegenwoordigt zijn werk nu al ruim twintig jaar.
Vanaf 1990 legt hij vanuit Utrecht het nieuws vast uit de wereld van financien, economie, politiek en vakbeweging. Recent ook met video. Hij documenteert het leiderschap van de machtigste vrouw van Nederland, Agnes Jongerius (FNV). Opdrachtgevers zijn verder Het Financieele Dagblad, Greenpeace en bedrijven.
De snelheid van nieuwsproducties deed en doet nieuwe behoeften ontstaan. Hij ontwikkelt een passie voor wat hij noemt ‘Tableaux Vivants’:
“Ze ontstaan vaak in vrij werk maar ook spontaan als ‘bijvangst’ tijdens opdrachten. De straat inspireert mij mateloos. Ik kan er uren van genieten als ik op de hoek van een straat sta en zie wat er zich voor mijn neus afspeelt. Dan leg ik de subtiele emoties tussen mensen en de interactie met de omgeving vast. Het mooist vind ik het als mensen volledig zichzelf zijn. Dan voel ik een mooie mathematiek in het beeld.”
De ontwikkeling naar nieuwe vormen smaakt naar meer en inspireert tot de interactie  van beelden met muziek, de muziek van Van Wanten.


12.20 uur  Tap Artist Platform

Tap Artist Platform (T.A.P) o.l.v. Marike Hetjes.

T.A.P  is een platform voor tapdans; shows, acts en  workshops .T.A.P brengt rhythmtap in allerlei mogelijke (dans)vormen en (muziek)stijlen; percussie, jazz, funk, gospel ... T.A.P gets inspired by the Fusion of Beats and Sounds of All Cultures to Create and Express in a way thats called Tapdance!


12.50 uur     Jindo - Breakdance                                                                        

Jeantrey ‘Jindo’ Duivenstein (breakdance)


13.00 uur  Van Wanten

Herman van Tongerloo (alt- en tenorsaxofoon) en Jos Buitink (piano).

Herman van Tongerloo en Jos Buitink ontmoetten elkaar in hun muzikale samenwerking voor de VPRO. Het duo smelt invloeden uit jazz en minimal music samen met roots uit de pop en blues. Dit resulteert in verrassende klankkleuren en opmerkelijke ritmische patronen.


13.30  uur   Visual - Gerard Til

Gerard Til (visuals)

Gerard Til startte met educatieve video’s. Vervolgens vindt hij zijn weg in de nationale- en internationele fotojournalistiek. Hij zoekt in vrij fotowerk tegenwicht in de subtiele menselijke emoties van het tableau vivant. De cirkel lijkt nu rond. Video is terug. Van Wanten, Jazz levert nieuwe inspiratie, nu voor experimentele video.


13.40 uur  Gerardo y gente

Gerard Postma (gitaar), Chari la Pua (zang) en Josien Locher (dans).

Chari la Pua is geboren en getogen in Cádiz en groeide van jongs af aan op met flamenco. In Nederland en België trad zij met groot succes op in verschillende theaters.
Gerard Postma heeft meerdere periodes in Granada, Madrid en Barcelona doorgebracht. Hij werkte met veel artiesten in de Nederlandse theaters, o.a. met bekende artiesten uit Madrid: de gitarist Paco Cruz en de zanger Manuel Palacín. Hij begeleidde zowel in Nederland als Duitsland veel workshops van topartiesten uit Spanje zoals Ciro, Manolete, La Tati, Belén Fernández, Carmen Cortés, Joaquín Ruíz en Antonio El Pipa. In 2002 heeft hij zijn eigen groep “Gerardo y su gente” opgericht.
Josien Locher woonde en werkte acht jaar in Spanje. Ze gaf solo-optredens in het beroemde ‘Casa Patas’ te Madrid en in ‘El Arenal’, het tablao van Curro Vélez te Sevilla. Ze werkte in het gezelschap van Tomás de Madrid in Málaga met o.a. Belén Fernández. Met de groep ‘Flamencos en Route’ is ze geruime tijd op tournee geweest door Europa. Ook danste ze met Mercedes Amaya een half jaar in Mexico-stad. Josien is medeoprichtster van de groep Viva Cádiz die samen met danser Andrés Marín met veel succes optrad in theaters in Nederland. Ze trad op met het ‘Nieuw Ensemble’, onder leiding van dirigent Ed Spanjaard, in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze danste in Nederland de afgelopen jaren in verschillende groepen: ‘El Periquín y grupo’, de ‘Gipsy Proms’,  de Slagwerkgroep Amsterdam, ‘Drums United’ van Lucas van Merwijk en ‘Gerardo y su gente’.


14.05 uur Ke Peng                                                                

Ke Peng (erhu)

Ke Peng bespeelt het tradionele Chinese instrument de erhu. De erhu is strijkinstrument met twee snaren en geeft een heel karakteristiek geluid. Ke Peng zal vijf stukken spelen een chinees klassiek stuk getiteld ‘Huadie’; twee stukken volksmuziek ‘Jinshekuangwu’ en ‘Yimengshanxiaodiao’; en een populairder stuk ‘Wenqing’. Echt de moeite waard eens te bekijken en te beluisteren.


14.35 uur  Gesprek in de nacht - korte film van Peter Schmitz

Peter Schmitz (filmmaker)

Via muziek, biologie, filosofie en het theater is Peter Schmitz filmmaker en schrijver geworden. Hij maakt vooral documentaires en teksten in opdracht. Meestal gaan de films over sociaal-culturele onderwerpen, maar Peter maakt ze ook voor musea en multinationals. In april 2009 is het 'Atelierboek2; Wijken op stand' verschenen, waarbij de eerste aflevering van een documentairereeks over multicultureel bouwen en wonen op dvd is bijgevoegd. 
Naast dit serieuze werk maakt Peter kunstzinnige filmpjes. Bijvoorbeeld over een kunstenaar of van optredens, maar bijvoorbeeld ook van gedichten. Een voorbeeld is zijn verfilming van Gesprek in de nacht, van Ed. Hoornik dat door de VPRO is uitgezonden. Een van zijn zogenaamde microfilms dient vandaag als leidraad voor improvisaties door het Van Wanten.


14.45 uur   Gerardo y gente

Gerard Postma (gitaar), Chari la Pua (zang) en Josien Locher (dans).

Een spetterend optreden met Josien Locher, één van Nederlands beste flamencodanseressen. Jarenlang heeft zij in de bekendste flamencoclubs in Madrid en Sevilla opgetreden. Ook in Nederland is zij in de theaters te zien geweest. Met de geweldige expressieve zang van Chari la Pua en de spetterende gitaarklanken van Gerard Postma is dit een prachtig samenspel.


15.10    Korte film over kunstenaar Rolant de Beer gemaakt door Peter Schmitz

Peter Schmitz (filmmaker)

Zie eerdere beschrijving.


15.20 uur  Triflex

Jos Buitink (piano), Ray Chandar (drum) en Rob Romijn (contrabas).

Jos Buitink is in zijn improvisatie beïnvloedt door zowel muziek uit de klassieke hoek als uit de jazz. Hij speelt met de muziek, die hem op dat moment bezig houdt. Het spel in de letterlijke zin is voor hem in de muziek altijd het belangrijkste en dit bij voorkeur gespeeld met anderen. Ray Chandar heeft jaren als slagwerker in een symfonieorkest gewerkt en zich tevens verdiept in Salsa en fusion. Rob Romijn is ooit als bassist begonnen in de free jazz en R&B muziek. Hoewel zij allen een andere achtergrond hebben, is jazz en geïmproviseerde muziek hun gemeenschappelijke liefde en dat hoor je echt. Samen vormen zij een hecht, goed op elkaar ingespeeld trio. In hun spel, waarbij elk instrument gelijkwaardig is, staat borg voor een avontuurlijke, warme en intieme sfeer. Zij spelen zowel standards als composities.


15.45 uur Jindo - Breakdance

Jeantrey ‘Jindo’ Duivenstein (breakdance)



16.00 uur  Afsluiting en bekendmaking van de winnaars

Iedereen heeft deze dag kunnen intekenen op verschillende prijzen en nu is het de tijd om een winnaar te trekken. De prijzen zullen meteen uitgereikt worden.

We sluiten de dag van kunst en muziek af bij het gezamelijke kunstwerk dat deze dag gemaakt is.