Expositie van beeldende kunst

Dit jaar hebben wij weer een gevarieerde expositie. Kunt niet alleen genieten van de kunst, maar u kunt het deze dag ook kopen. Hieronder is een overzicht van de kunstenaars die exposeren.

Pim Westerweel - fotografie

“Al geïnspireerd door de film ‘Panta Rhei’ van Bert Haanstra heb ik vaak beweging toegepast in mijn fotografie. Door deze suggestieve  bewegingsonscherpte liet ik de gefixeerde beelden weer tot leven komen. Want leven moet natuurlijk altijd stromen.”


Lenie Bos - schilderijen

Hoewel Lenie Bos al heel lang in Huizen woont, wordt zij nog altijd voor veel van haar schilderijen geïnspireerd door haar geboorte streek “De Betuwe”, het rivierenland.
Vaak is zij te vinden langs de dijk, langs de oevers van de rivier (de Waal), op een krib, op of onder een brug.
Steeds is daar de ruimte, de kleur, het wisselende licht, de altijd voortgaande stroom van het water.


Jannie van Galen - keramiek

Jannie van Galen uit Antwerpen studeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Antwerpen en studeerde af in haar specialisme keramiek. Haar werk kenmerkt zich door haar organische vormen, waarbij de vormen een hoog aaibaarheidsgehalte hebben. Terwijl zij werkt moet ze de vorm echt voelen om tot perfectie te komen. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur en het vrouw zijn. Het bijzondere aan haar werk is het feit dat het werk niet geglazuurd is, maar met slib bewerkt zodat het natuurlijke uit het materiaal wordt gehaald. De zachte tinten van haar werk benadrukken de zachtheid.


Simone Stawicki - monotypes en schilderijen

Simone stawicki uit Huizen studeerde aan de kunstacademie ‘Artibus’ in Utrecht. De sleutelwoorden voor haar werk zijn abstractie, kleur, visie, communicatie en tegenstelling. Ieder schilderij is communicatie van hart tot hart. De kleur, de vorm en het handschrift zijn de taal. Geïnspireerd door cultuur, de mens, muziek en eenheid door tegenstelling, wil zij de essentie van het onderwerp vertalen naar doek. Haar werk betaat voornamelijk uit schilderijen met acryl, monotypes en tekeningen met pastelkrijt.

 


Ton van Dijk - keramiek

Ton van Dijk wordt vooral geïnspireerd door de 
natuur. Dit kunnen mensen, dieren en abstrakte vormen zijn.